MENÜ

online hitelek
 
    


Az axa megszűnteti a devizalapú hitelezést

 

Az AXA Bank bejelentette, hogy nem sokkal a svájci frank alapon történő hitelnyújtás felfüggesztése után megszünteti az euró alapon igényelhető hiteleit is.

Mint ismeretes az AXA Bank egészen június elejéig három devizanemben, forintban, euróban és svájci frankban is folyósított szabad felhasználású, adósságrendező, valamint lakáscélú jelzáloghiteleket.

 

Majd 2010. június elsejétől először a svájci frank alapú hitelkonstrukciókat szüntette meg, s ettől a naptól kezdve nem fogad be CHF alapú hitelkérelmeket.

Néhány héttel a svájci frank alapú hitelezés megszüntetése után pedig az elmúlt hónapok gazdasági és politikai eseményeire hivatkozva az AXA Bank úgy határozott, hogy 2010. július 16-tól teljesen befejezi a deviza alapon nyújtott hitelfolyósítást hazánkban.

Az AXA Bank döntését azzal indokolta, hogy a Magyarországon életbe lépett jogszabályi változások szinte teljesen ellehetetlenítették a devizahitelek piacát, továbbá az új kormány kezdeményezését a Bank vezetése úgy értékelte, hogy fel kívánják függeszteni a hazai deviza alapú hitelezést.

Az AXA Bank mindenképpen úttörőnek nevezhető a hazai forint alapú hitelnyújtás újraindításában, ugyanis 2009. szeptember 16-án bevezette az árazásában a BUBOR-hoz, mint referenciakamathoz rögzített jelzáloghiteleket. Ezzel nem csak versenytársait előzte meg, hanem a magyar bankpiacon eddig nem tapasztalható tervezhetőséget és átláthatóságot teremtett.

A magyarországi jelzálog hitelezés jellemzője, hogy napjainkban főként forint alapon történik, s ez az AXA Bank várakozásai szerint a közeljövőben így is marad.

Éppen ezért a deviza alapú hitelezés július 16.-ai megszüntetését követően az AXA Bank termékfejlesztési tevékenysége kapcsán figyelmét a forint alapú hitelek piacára fogja fordítani, s így kívánja folytatni a korábbi években a devizahitelezés területén elért sikereket.

 

Hírek

 • Adómentes munkáltatói támogatás! További segítség a devizahiteleseknek
  2011-11-30 08:47:38

  A Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a munkaadók adómentes támogatást adhatnak dolgozóiknak 7,5 millió forintig a rögzített árfolyamú végtörlesztésre .

   

  tovább...

 • Téli lakás- és jelzáloghitel akció
  2011-11-30 08:39:31

  Kiemelt partnerünknél nincs megállás! Télen is különleges kedvezményekkel állnak lakásvásárlási vagy szabad felhasználású hitelt felvenni szándékozó ügyfeleink rendelkezésére.

  Az akció részletei:

  • Elengedik a hitelbírálat díját mind lakás-, mind szabad felhasználású hitelnél
  • Átvállalják az értékbecslés díját, az összes ingatlanfedezetre – előzetesen sem merül fel!
  • Elengedik a TAKARNET lekérdezés díját befogadáskor az összes ingatlanfedezetre

  Tovább...

Asztali nézet