MENÜ

online hitelek
 
    


 

 

Der standard:a deviza lakáshitelek tiltása sem tetszik az EU-nak

Az IMF a strukturális átalakításokat hiányolta a magyar kormány elképzeléseiből, az EU pedig négy ponton is az uniós jog megsértésének veszélyét látja a tervezett gazdasági intézkedésekben - írja az egyik osztrák napilap.

Hiányolta a hosszú távú reformokat, és egyes intézkedéseknél hátrányos hatásokra mutatott rá az IMF-EU-küldöttség a magyar kormánnyal folytatott tárgyalások során - írta a Der Standard nevű osztrák lap szerdai számában.

"A legnagyobb gond az volt, hogy a kormány által javasolt intézkedések legtöbbje nem képvisel hosszú távú strukturális reformot, és hogy néhány közülük hátrányos kihatással lenne a gazdaságra" - idézett a cikk egy meg nem nevezett tisztségviselőt. Az IMF hiányolta az egykulcsos adó költségeiről szóló számításokat is, illetve javasolta a kormánynak, hogy "vegyen fontolóra néhány tartós reformintézkedést", de nem járt eredménnyel - mondta a lap forrása.

A Der Standard értesülése szerint az Európai Bizottság képviselői a tárgyalásokon megemlítették, hogy a kormány tervei négy ponton ellentétesek lehetnek az uniós joggal. Brüsszel meg akarja vizsgálni, hogy a devizahitelekkel összefüggő jelzálogjog bejegyzésének tilalma nem jelenti-e a tőke áramlásának aránytalan korlátozását. Jogilag aggályosnak látják a jegybank elnökének fizetéscsökkentését és az egyes alkoholtermékek adómentességét, valamint a banki különadót is.

"Nyilvánvalóan bizalmatlanságot keltettek Brüsszelben" a 2007. június 1-je után alapított biztosítótársaságokra vonatkozó tervezett kivételek - állt a cikkben. Az osztrák újság megemlíti, hogy a kivételek közé tartozik a CIG Pannónia Életbiztosító, melyben "részesedéssel rendelkeznek neves fideszes politikusok". Az EU hivatalosan nem nyilatkozott az ügyben, de úgy tudni, örült volna, ha több idő lett volna annak tisztázására, nem ellentétes-e a bankadó az uniós joggal - írta a Der Standard.
Legyen Ön is ügyfelünk, legyen Ön is elégedett! Keressen minket bizalommal!


 

 


PARTNEREINK 

 

Országos Hálózati partnerünk:

 

Financial Expert

 

 

HÍREK

Devizahitel tiltásról minden banknak más jut az eszébe

-2010.07.02.

Továbbra is teljes a káosz a devizahitelpiacon, a bankok ugyanis nem egységesen értelmezték Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szavait

bővebben...

 


Vége a devizahitelezésnek!
-2010-07-02

Összhangban a tegnapi kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakkal, a forinttól eltérő devizanemű, lakossági és mikrovállalati jelzáloggal fedezett hitelek esetében azonnali intézkedéseket léptet hatályba az Erste Bank Hungary Nyrt.

bővebben...


Összeomlik a lízingpiac? 7,5 Mrd Ft bankadóra számíthat a veszteséges lízingszektor

-2010-06-29
A lízing szektor az előzetes egyeztetések szerint mintegy 7,5 Mrd Ft bankadóra számíthat, ami nagyon nehéz helyzetbe hozhatja a lízingcégeket. A Lízingszövetség tagjai a 2009-es évet 24 milliárd forint veszteséggel zárták, miközben összesített jegyzett tőkéjük 15%-kal, 66 Mrd Ft-ra csökkent.

bővebben...


A bankadó miatt széteshet a lízingpiac?
- 2010.06.26.

Az előzetes információk alapján a lízingszektor hozzávetőlegesen 7,5 milliárd forint összegű bankadó megfizetésére számíthat, ami rendkívül nehéz helyzetet teremtene a lízingcégek számára. A Lízingszövetség tagjai tavaly 24 milliárd...

bővebben...


Az AXA megszünteti a deviza alapú hitelek
- 2010.06.26.

Az AXA Bank bejelentette, hogy nem sokkal a svájci frank alapon történő hitelnyújtás felfüggesztése után megszünteti...

bővebben


Továbbra is van igény a fogyasztási hitelekre
- 2010.06.26.

Milyen szempontokat tartanak lényegesnek a hitelfelvevők fogyasztási kölcsön igénylésekor? Kedvező kamat, gyors hitelügyintézés, kevés adminisztráció, egyszerű előzetes hitelbírálat, újratöltődő hitelkeret.

bővebben...

  

 

Hírek

 • Adómentes munkáltatói támogatás! További segítség a devizahiteleseknek
  2011-11-30 08:47:38

  A Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a munkaadók adómentes támogatást adhatnak dolgozóiknak 7,5 millió forintig a rögzített árfolyamú végtörlesztésre .

   

  tovább...

 • Téli lakás- és jelzáloghitel akció
  2011-11-30 08:39:31

  Kiemelt partnerünknél nincs megállás! Télen is különleges kedvezményekkel állnak lakásvásárlási vagy szabad felhasználású hitelt felvenni szándékozó ügyfeleink rendelkezésére.

  Az akció részletei:

  • Elengedik a hitelbírálat díját mind lakás-, mind szabad felhasználású hitelnél
  • Átvállalják az értékbecslés díját, az összes ingatlanfedezetre – előzetesen sem merül fel!
  • Elengedik a TAKARNET lekérdezés díját befogadáskor az összes ingatlanfedezetre

  Tovább...

Asztali nézet