MENÜ

online hitelek
 
    


Továbbra is van igény a fogyasztási hitelekre

 

Milyen szempontokat tartanak lényegesnek a hitelfelvevők fogyasztási kölcsön igénylésekor? Kedvező kamat, gyors hitelügyintézés, kevés adminisztráció, egyszerű előzetes hitelbírálat, újratöltődő hitelkeret.

 

A Cofidis hitelintézet felméréséből az derült ki, hogy a hazai ügyfelek jelenleg is igénylik a fogyasztási kölcsönöket. A felmérésben részt vevő személyek háromnegyed része a közeljövőben szeretne felvenni fogyasztási kölcsönt. A hitelt a legtöbb válaszadó hitelintézettől vagy banktól igényelné.

Az ügyfeleknek jellemzően 200 ezer forint alatti, vagy 500 ezer forint feletti hitelre lenne szükségük. A hitelügyintézés lebonyolítását egyszerűen, telefonon vagy interneten kívánják intézni anélkül, hogy személyesen közreműködnének, s mindezt úgy, hogy minél kevesebb papírmunkával és adatszolgáltatással járjon. Szívesen fogadnák továbbá, ha hitelkeretük újratöltődő lenne. A fogyasztási kölcsönt az ügyfelek többsége ismert pénzintézetnél venné fel.

A megkérdezettek többsége nem szeretné személyesen az otthonában vagy a pénzintézet irodájában intézni hitelügyletét, ezzel szemben előnyben részesítik a virtuális értékesítési módokat, illetve a telefonos hiteligénylést.

A válaszadóknak mintegy 83 százaléka szívesen választana olyan hitelt, ahol a visszatörlesztett tőke újra lehívható, ám csupán 30 százalékuk ismeri a rulírozó hitelt. A megkérdezettek 46 százaléka úgy vélte, hogy a rulírozó hitel legnagyobb előnye az újratöltődő hitelkeret.

A fogyasztási hitelek piacának potenciális nagyságát jelzi, hogy a megkérdezetteknek a 72 százaléka szívesen venne fel a jövőben fogyasztási kölcsönt. A válaszadók mintegy 57 százaléka már igényelt is fogyasztási hitelt, egy hatod részük még nem, de tervezi. A felmérésben résztvevőknek csupán a 14 százaléka nyilatkozott úgy, hogy eddig sem igényeltek fogyasztási kölcsönt és a jövőben sem szeretnének.

A megkérdezettek 26 százaléka félmillió forintot meghaladó hitelösszeget venne fel, de jelentős azon válaszadók száma is, akik kisebb összegű kölcsönre tartanának igényt. Hozzávetőlegesen 26 százalékuk maximum 100 ezer forintot, 23 százalékuk pedig 200 ezer forintot igényelne. A 300 és 500 ezer forintot igénylők száma azonban csekély.

 

Hírek

 • Adómentes munkáltatói támogatás! További segítség a devizahiteleseknek
  2011-11-30 08:47:38

  A Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a munkaadók adómentes támogatást adhatnak dolgozóiknak 7,5 millió forintig a rögzített árfolyamú végtörlesztésre .

   

  tovább...

 • Téli lakás- és jelzáloghitel akció
  2011-11-30 08:39:31

  Kiemelt partnerünknél nincs megállás! Télen is különleges kedvezményekkel állnak lakásvásárlási vagy szabad felhasználású hitelt felvenni szándékozó ügyfeleink rendelkezésére.

  Az akció részletei:

  • Elengedik a hitelbírálat díját mind lakás-, mind szabad felhasználású hitelnél
  • Átvállalják az értékbecslés díját, az összes ingatlanfedezetre – előzetesen sem merül fel!
  • Elengedik a TAKARNET lekérdezés díját befogadáskor az összes ingatlanfedezetre

  Tovább...

Asztali nézet